Basis VCA cursus2022-12-02T09:46:06+01:00

BASIS VCA CURSUS

Dé specialist sinds 1990!

Volg een basis VCA cursus bij Eurosupply

Bent u op zoek naar een trainingscentrum waar u of uw medewerkers de basis VCA cursus kunnen volgen? Dan bent u aan het juiste adres bij Eurosupply Hoogwerksystemen! Ons bedrijf staat bekend als totaal aanbieder van hoogwerksystemen in Nederland en België. Naast de verkoop houden wij ons dus ook bezig met het geven van trainingen. Alle trainingen worden gegeven bij ons op het trainingscentrum in Moerdijk.

Wilt u zich opgeven voor een training? Neem dan contact op en meld u aan.

DE SERVICE VAN EUROSUPPLY

  • Dé totaalaanbieder van hoogwerksystemen

  • Innovatieve hoogwerkeroplossingen op maat

  • Duurzaamheid staat bij ons altijd voorop

Opleiding werken op hoogte
Veiligheid opleiding
Hoogwerker opleiding
Opleidingen

BASIS VCA CURSUS | EUROSUPPLY HOOGWERKSYSTEMEN

De cursussen die bij ons worden gegeven, zijn belangrijk voor het veilig en efficiënt werken met hoogwerksystemen. Tijdens de trainingen leert u hoe u moet handeling in bepaalde situaties en hoe de machines werken. Als u als onderneming zelf een invulling heeft voor de trainingen, dan kunt u dit met ons bespreken. Samen kijken we naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden. Zorg ervoor dat u en uw medewerkers veilig te werk gaan en volg de trainingen!

Hoelang is een VCA geldig?2022-10-25T09:03:53+02:00

Een VCA certificaat is 10 jaar geldig. De geldigheid wordt daarna niet automatisch verlengd en kan dus verlopen. Wanneer uw VCA dreigt te verlopen, kunt u opnieuw examen doen om een nieuw VCA certificaat te behalen.

Heeft u een VCA nodig om een hoogwerker te besturen?2022-10-25T08:57:26+02:00

Een VCA-certificaat voor het werken met een hoogwerker kunt u als verplicht beschouwen. Hoewel er geen wettelijke verplichting bestaat, zijn er toch bepaalde verplichtingen die de wet oplegt. Daarnaast hebben werkgevers de bevoegdheid om het certificaat te verplichten. Wanneer u kunt aantonen dat u een hoogwerker cursus heeft gevolgd en gehaald, dan is het voor de Arbowet en verzekeraars duidelijk dat er veilig gewerkt kan worden.

Wat leert u met VCA?2022-10-25T08:44:20+02:00

VCA staat voor ‘Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers’. Met een VCA cursus leert u alles over veiligheid en gezondheid op de werkvloer. Deze kennis vergroot uw eigen veiligheid én die van mensen om u heen. Zo komen o.a. de onderdelen Arbowetgeving, werken op hoogte, hijs- en hefwerktuigen en brand- en explosiegevaar aan bod.

VEILIG WERKEN MET EEN HOOGWERKER

Het is erg belangrijk dat u werkt met een machine die veilig is en recent gekeurd. Onze medewerkers weten precies op welke veiligheidseisen ze moeten letten bij elke hoogwerker. Hiermee zorgen wij ervoor dat u altijd werkt met een veilig onderhouden machine.

Bij Eurosupply Hoogwerksystemen bieden wij u de mogelijkheid aan om een onderhoudscontract aan te schaffen. Hierbij kunt u zelf een contact samenstellen waarbij de volgende punten mogelijk kunnen worden toegepast:

  • Jaarlijks een schriftelijke herinnering krijgen
  • Garantie krijgen op uitgevoerde werkzaamheden
  • De mogelijkheid om vervangende machine of transport te krijgen als het nodig is
  • Veiligheidsinspectie in combinatie met onderhoud
  • Machines laten keuren en onderhouden op locatie

CONTACT OVER EEN BASIS VCA CURSUS

Heeft u nog vragen over de basis VCA cursus? Neem dan gerust contact met ons op. Graag vertellen wij u meer over de cursus omtrent veilig werken op hoogte.

Lees meer over opleidingen

Titel

Ga naar de bovenkant