ALGEMENE INFORMATIE
VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers en is bedoeld om kennis en inzicht te krijgen in specifieke veiligheidseisen en voorschriften die belangrijk zijn bij het uitvoeren van de werkzaamheden op een veilige en verantwoordelijke wijze. Als u leiding geeft aan mensen op een locatie waar VCA verplicht is, dient u in het bezit te zijn van het VCA Vol certificaat. Ook als ZZP`er moet u VCA Vol gecertificeerd zijn. Met dit diploma op zak weet u aan welke eisen u, en de operationele medewerker waaraan u leiding geeft, moet voldoen.
De opleiding VCA Vol bestaat uit twee onderdelen: een dagopleiding waarin de theorie wordt besproken en een examen op een moment wanneer het u uitkomt (overdag of ’s avonds). U kunt ervoor kiezen het examen af te leggen op een examenlocatie bij u in de buurt. Zo kunt u op uw gemak het lesboek nog een keer doorlezen en/of proefexamens oefenen. Deze proefexamens worden steeds opnieuw samengesteld uit een database van ca. 900 vragen. Zo kunt u de kans om te slagen vergroten! De opleiding kan gevolgd worden in het Nederlands, maar het lesboek en het examen kunnen in een andere taal worden besteld (Engels en Duits). Na succesvolle deelname aan het examen ontvangt u digitaal het VCA Vol certificaat. De geldigheid van dit certificaat is 10 jaar.
Ook kunt u ervoor kiezen alleen het examen te doen door middel van zelfstudie. U kunt dan het lesmateriaal los bij ons afnemen om goed voorbereid het examen af te leggen. Om te weten hoe het met uw kennis staat kunnen wij u digitaal proefexamens aanbieden. U krijgt dan een voucher waarmee u vijf proefexamens kan maken. Per proefexamen krijgt u de uitslag en bij fouten wordt er aangegeven (middels het lesboek) waar de fout is gemaakt zodat u het nogmaals na kan lezen.
De opleiding omvat o.a. de volgende onderdelen:
- Arbo-wet
- Risico, veiligheid, ongeval en preventie
- Gevaarlijke stoffen
- Gevaren van elektriciteit
- Brand en explosiegevaar
- Veiligheidsprocedures en besloten ruimte
- Hijsen, tillen, struikelen en verstappen
- Werken op hoogte, hand- en machinaal gereedschap
- Persoonlijke beschermingsmiddelen
- Het bevorderen van veilig werken
- Taak risico analyse
- Bedrijfsnoodplan
- Ergonomie en de risico’s van geluid, straling en asbest
PRAKTISCHE INFORMATIE
Duur opleiding
– 08.30 – 16.30 uur
Locatie
– Individuele- of groepsinschrijving in Moerdijk
– In-Company groepstraining mogelijk
– Op examenlocatie
Maximale groepsgrootte
– 12 personen
Prijzen
– Wij maken graag een offerte op maat voor u, u kunt deze opvragen via de knop offerte aanvragen.
Prijzen zijn inclusief
– Lesboek, oefenen van een proefexamen, koffie/thee en de lunch.