BEDIENER HOOGWERKER SSVV/SOG

ALGEMENE INFORMATIE

De opleiding is bedoeld voor werknemers bij industriële bedrijven die in de (petro)chemie werkzaamheden verrichten en gebruik maken van een hoogwerker. Omdat deze werkzaamheden een groot risico met zich mee kunnen brengen is het belangrijk om dit zo veilig mogelijk te doen en volgens strikte richtlijnen uit te voeren.  Bij deze opleiding legt u per categorie een praktijkexamen af. Dit is mogelijk in de volgende categorieën: 1B, 3A en 3B. Elke categorie staat voor een type hoogwerker:

  • Categorie 1B Telescoop-/ kniktelescoop hoogwerkers , hoogwerkers op aanhanger, hoogwerker op chassis of spinhoogwerkers met stempels.
  • Categorie 3A Zelfrijdende schaarliften en zelfrijdende eenpersoons verticaalliften.
  • Categorie 3B  Zelfrijdende telescoop- en kniktelescoophoogwerkers met jib.

De opleiding staat onder toezicht van het SSVV, is VCA erkend en 5 jaar geldig. Let op: De  1-daagse opleiding voor het behalen van een SOG-certificaat, vereist wel praktijk-/ werkervaring van de deelnemer. De deelnemers worden namelijk voor het praktijkdeel individueel geëxamineerd waardoor er minder tijd beschikbaar is voor praktische instructie en oefening. Deelnemers krijgen bij slagen een diploma en pasje op creditcard formaat digitaal toegestuurd voor elke categorie. Het examen kan naast het Nederlands ook in het Engels, Duits, Pools en Portugees worden afgenomen. Anderstalige examens zijn op aanvraag. Standaard wordt het certificaat in het Nederlands afgedrukt.

Inhoud van de opleiding:

De opleiding omvat o.a. de volgende onderdelen:

  • Wet- en regelgeving
  • Dagelijks onderhoud
  • Voertuiginspectie
  • Veiligheidsvoorzieningen
  • Praktijkoefeningen
  • Individueel praktijk examen

PRAKTISCHE INFORMATIE

Duur opleiding
– 08.30 – 16.30 uur

Locatie
– Individuele- of groepsinschrijving in Moerdijk
– In-Company groepstraining mogelijk
– Op locatie

Maximale groepsgrootte
– 10 personen 1 categorie
–  5 personen 2 categorieën
–  3 personen 3 categorieën

Prijzen
– Wij maken graag een offerte op maat voor u, u kunt deze opvragen via de knop offerte aanvragen.

Prijzen zijn inclusief
– Cursusmateriaal, theorie- en praktijkexamen, certificering, koffie/thee en lunch.

AANMELDEN

Onderstaand vindt u een selectie van onze trainingsdagen, deze staan al vast en hier kunt u zich vrijblijvend op inschrijven door het formulier in te vullen. Wilt u op een andere datum dan hieronder vermeld, dan zoeken wij samen met u naar een geschikte datum. U kiest dan een andere voorkeursdatum via de agenda. Wij nemen spoedig contact op voor een vrijblijvende offerte.

Vrijblijvend in te schrijven trainingsdata: